حمل بار بین المللی
دانستن مراحل و قوانین ترخیص کالا از گمرک برای تاجران ضروری است. If you have any concerns regarding where and the best ways to use حمل و نقل دریایی به عمان, you can call us at the web site. بنابراین اگر قصد صادارات کالا به خارج از کشور یا واردات کالا به ایران را دارید، با خواندن ادامه این مطلب با توضیح ساده و روان مراحل ترخیص کالا از گمرک آشنا شوید.
مثلاً شخصی تصمیم به حمل مقدار معینی ماشینآلات از کشوری به کشور دیگر دارد که نوع و مقدار و مشخصات آن معلوم است، میتواند برای آن درخواست بیمه کند.
با صدور این بیمه بیمهگذار موظف است حق بیمه مربوط را که در بیمه تعیین شده بپردازد و بیمهگر نیز در مقابل متعهد جبران خسارتهای احتمالی وارد به مورد بیمه در جریان حمل از مبدا تا مقصد طبق شرایط بیمه خواهد بود.
واردات
توسعه اقتصادی پایدار در هر کشوری به مؤلفههای زیادی از جمله صادرات و واردات وابسته است. میزان واردات و صادرات در هر کشوری نشانهی خوبی برای سنجش رونق اقتصادی آن کشور است. هیچ کشور توسعهیافتهای قادر به تولید داخلی تمام کالاهای مورد نیاز خود نیست و لاجرم مجبور به واردات است. اما نحوة واردات، میزان آن و تزریق کالای وارداتی به بازار داخلی همگی عناصر مهمی هستند که واردات را تبدیل به اهرمی برای توسعه و رشد اقتصادی یک کشور میکنند. واردات اغلب توسط شرکت بازرگانی صادرات و واردات صورت میگیرد. این شرکتها با کسب مجوزهای لازم و با تشخیص نیاز بازارهای داخلی و خارجی، پلی ارتباطی میان تولیدکننده کالا و مصرفکننده داخلی یا خارجی برقرار میکنند و باعث ایجاد تعادل در بازار میشوند. در ادامه این مطلب با ما همراه باشد تا شما را با واردات، شرایط و چگونگی انجام آن آشنا کنیم.
پس از بررسی اظهارنامه توسط مسئول گمرک، نوبت به احراز هویت اسناد و بررسی اطلاعاتی میرسد که در اظهارنامه ثبت شدهاند. اگر اطلاعات به صورت صحیح وارد شده باشد و با اسناد موجود منطبق باشد، شماره ثبت صادر و اظهارنامه مهر میشود. به این شماره ثبت شماره کوتاژ نیز میگویند.
بیمه حمل و نقل کالا، بیمهای است که برای حمل کالای معینی صادر میشود و در آن مشخصات مورد بیمه از جمله نوع کالا، مقدار و ارزش کالا، طریق و نحوه حمل و موضوعات دیگری که تعیین کننده حقوق و تعهدات طرفین قرارداد است قید میشود.
اسناد حمل(Transport Document) چیست؟
گاهی پیش آمده که شرکتها و سازمانها با در پروسه خرید یا صادرات کالا قبل از حمل، هیچ مشکلی برایشان به وجود نیامده، اما به محض ورود به مقوله حمل و نقل، با مشکلاتی در این زمینه رو به رو میشوند. یکی از مشکلاتی که در حمل و نقل وجود دارد، طی کردن روند اداری و تهیه برگههای مختلف است که به اسناد حمل معروف هستند. اهمیت اسناد حمل برای یک خریدار، آنجا مشخص میشود که خریدار، با تعهدات مالی خود و تسویه حساب در بانک، میتواند اصل اسناد حمل به گمرک منطقه خود ارائه دهد و تشریفات گمرکی کالای خود را انجام دهد. همچنین برای فروشنده نیز، اسناد حمل به همین میزان اهمیت دارد.
گاهی اوقات، اسناد حمل خاص لازم است. اسناد حمل خاص به اسنادی گفته میشود که بر اساس ویژگی خاص کالا، علاوه بر تهیه اسناد عمومی و متعارف، نیاز به تهیه اسناد خاص طبق شرایط تعیین شده میباشد.
بارنامه هوایی
بارنامه هوایی معمولا در 12 نسخه صادر میشود که 3 نسخه اصلی آن از نظر تجارتی مهم بوده، و مابقی نسخهها برای قسمتهای داخلی شرکتهای هواپیمایی کاربرد دارد. نسخه اول، برای شرکت حمل کننده؛ نسخه دوم برای گیرنده کالا و نسخه سوم برای فرستنده کالا مورد استفاده قرار میگیرد.
بارنامه هوایی فقط یک رسید بوده و سند مالکیت کالا و قابل معامله نیست. بارنامه هوایی، باید توسط شرکت هواپیمایی مهر شده و اطلاعات پرواز از جمله تاریخ و شماره پرواز روی آن درج شود. بارنامه هوایی از این جهت اهمیت دارد که به عنوان رسید برای حمل کالا محسوب میشود و میتوان از آن به عنوان قرارداد حمل و نقل نیز استفاده کرد.